Fredrik Kempe – sångare och låtskrivare

När vi slår på teven för att kolla på Melodifestivalen brukar vi höra fantastiska bidrag och duktiga artister. Det är lätt att ge all cred till artisten på scen, men faktum är att låtskrivarna ofta gör det stora jobbet. Fredrik Kempe är en känd låtskrivare och sångare från Sverige. Han har redan gjort flera stora succéer i Melodifestivalen med bidrag som Hero, La Voix, Popular och Undo. Förutom att Fredrik Kempe har skrivit många bidrag till Melodifestivalen har han även gjort flera låtar för artisterna Måns Zelmerlöw, Charlotte Perrelli, Eric Saade och Sara Dawn Finer. Att Fredrik Kempe har gjort ett stort avtryck i svensk musik är ingen underdrift.

Förutom att Fredrik Kempe är en välkänd och duktig låtskrivare, framför han själv låtar. Han har bland annat deltagit i musikalen Les Misérables och Chess. Karriären för Fredrik Kempe drog igång på riktigt år 2002 då hans låt Vinceró fick ett enormt genombrott. Låten var poppig och refrängen lyder ”Nessun dorma”. Låten var så framgångsrik att den låg på försäljningslistan i Sverige i över 24 veckor. Förutom att Fredrik Kempe har en vacker röst är han även instrumentalt begåvad. Fredrik spelar både fiol och piano.

Fredrik Kempe och livet

Privat sett är Fredrik Kempe idag lyckligt gift med Christoffer Järkeborn, en svensk politiker. Att Fredrik har producerat så många hitlåtar och gjort stora framgångar i Melodifestivalen har inget med tur att göra. Fredrik jobbar och sliter hårt för att ta fram nya låtmaterial. Många i branschen festar mycket men istället sitter Fredrik hemma i sin studio och jobbar på nytt material. Fredrik har hållit på redan sedan han var barn med att göra låtar. I början var hans låtar väldigt korta, runt 30 till 40 sekunder. Han förstod till slut att han var tvungen att ha med refränger som fyllde ut låtarna. Som liten var Fredrik Kempe ganska ensam och hade inte så många vänner. Anledningen kan ha varit att han istället satt hemma och spelade piano och sjöng mestadels.

Fredrik Kempe är förutom låtskrivare även duktig på piano