Framgångarna i Melodifestivalen

Varje år hålls Melodifestivalen, något tävlingen gjort sedan 1950-talet. Varje år kommer nya bidrag inom olika genrer såsom pop, rock, och jazz fram och duktiga artister står på scenen. Någon som är van vid Melodifestivalen är Fredrik Kempe, en känd artist och låtskrivare. Fredrik har skrivit mängder av framgångsrika tävlingsbidrag och sedan år 2007 har han fått ha med bidrag i tävlingen varje år. Det är genom hårt jobb och bra samarbeten som Fredrik nått stora framgångar i Melodifestivalen. Att få jobba ihop med Fredrik Kempe är få förunnat och den som har tur har stora chanser att göra hitlåtar.

Någon som hade en stor tur var Sam Arash Fahmi. Sam är en student som studerar ekonomi på Lunds universitet. På fritiden gillar han att greja med musik och skapa egna låtar. För några år sedan fick Sam sin uppstart på sin musikkarriär då han hittade ett band på nätet. Albatraoz hette bandet och Sam Arash Fahmi blev deras manager. Tillsammans släppte de låten Albatraoz som blev en stor succé. Men vad har nu Sam med Fredrik Kempe att göra? Jo, Fredrik skrev låt med student, studenten Sam Arash Fahmi. Det var Fredrik som hörde av sig till Sam och nu ska de ställa upp i Melodifestivalen.

Fredriks framgångar i Melodifestivalen

Att Fredrik är en stor låtskrivare råder det inga tvivel om. Han har haft med bidrag till Melodifestivalen varje år sedan 2007. Förutom att han skriver låtar till svenska artister jobbar han även med utländska artister. För några år sedan skrev Kempe Storbritanniens bidrag till Eurovision Song Contest. Förutom att skriva låtar och bidrag till Melodifestivalen har Fredrik Kempe även hjälpt nya artister på fötterna. Youngblood fick exempelvis hjälp med en låt som Fredrik skrev som tävlingsbidrag till Melodifestivalen. Frågan är vem Fredrik Kempe ska skriva låtar för till nästa tävling. Kanske är det han själv som står på scenen.

Melodifestivalen har Fredrik Kempe att tacka för flera bidrag